Markalar İçin Facebook Pazarlama Stratejileri

0
539
Markalar İçin Facebook Pazarlama Stratejileri

Markalar için Facebook pazarlama stratejileri; marka bilinirliğini arttırmak için verilen reklamlar, yapılan paylaşımların özgün olması, markanın geçmişine ait detayların belirtilmesi ve hedef kitlenin ilgisini çekebilecek içeriklerin kullanılması gibi stratejilerdir. Bu stratejilerin yanı sıra markaların paylaşımlarını belirli periyotlarda yapmaları da önem taşımaktadır.

Facebook Pazarlama Stratejileri İçin Hikaye Anlatımının Önemi Nedir?

Facebook pazarlama stratejileri içerisinde en önemlilerinden biri hikaye anlatımıdır. Bunun nedeni insanlara yapma ihtiyacı duyduklarının bir ayna niteliği ile kendilerine sunuluyor olmasıdır. İnsanlar içeriklerin gerçekçi olmasına ve tecrübelerine dayanıyor olmasına önem vermektedirler. Dolayısı ile Facebook’u kendi hikayelerini paylaşmak amacı ile kullandıkları için bunu markalar benimsediğinde de o markaya yönelmektedirler. Düşük bütçe ile yapılabilecek, markanın pazarda varlığını gösteriyor olduğunu kanıtlayacak, bir geçmişi olan bir marka olduğu için güvenilirlik kazanılacak bir stratejidir.

Facebook Pazarlama Stratejilerinde Yaratıcılığın Payı Nedir?

Markalar için Facebook’ta pazarlama yaratıcılık ön plana çıkartılarak yapılmalıdır. Markanın faaliyet gösterdiği alanda faaliyet gösteren birçok marka bulunmaktadır. Dolayısı ile marka diğer markalar ile rekabet içerisindedir ve kendisini potansiyel müşterilere kanıtlayabilmesi gereklidir. Bunu kanıtlayabilmesi için de diğer markalardan ayrıldığı noktalara vurgu yapan veya daha önce denenmemiş parlak fikirlerle yapılan paylaşımlar yapmalıdır. Ayrıca markaların Facebook’ta görsel paylaşımı yaparken stok fotoğraflar kullanmak yerine, daha özgün fotoğraflar ile hedef kitlesinin ilgisini çekmesi mümkündür.

Facebook Paylaşımlarının İçeriği Nasıl Belirlenmelidir?

Facebook paylaşımlarının içeriği belirlenirken, markanın faaliyet alanı dikkate alınmalıdır. Bu yüzden ürünlere göre yazılı, görsel veya videolu paylaşım yapma seçeneklerinden hangisinin uygun olduğu belirlenmelidir. İstatistiklere bakıldığında özellikle videolu paylaşımlar daha fazla dikkat çekmektedir ve videolu paylaşımlardan sonra en ilgi çeken paylaşımlar görsel paylaşımlarıdır. Dolayısı ile markaların markalarının amaçlarını yansıtan videolar çekmeleri, piyasaya çıkaracakları ürünün kullanımını içeren videolar çekmeleri veya vermek istedikleri mesajları içerek videolar çekmeleri daha çok tavsiye edilmektedir. Özellikle ürün ile ilgili tecrübelerin aktarılması hedef kitle için önemli olmaktadır. Ayrıca canlı yayınlar yapılması, ürünün lansmanından görüntüler verilmesi de denenebilecek stratejiler arasındadır.

Facebook Marka Bilinirliği Reklamları Nedir ve Nasıl Oluşturulur?

Facebook marka bilinirliği reklamları; Facebook Business Manager aracılığı ile oluşturulan reklamlardır ve marka sahiplerinin daha geniş kitlelere ulaşabilmelerini sağlamaktadır. Bu reklamların oluşturulabilmesi için izlenmesi gereken adımlar şunlardır:

  • Öncelikle Facebook Business Manager açılmalıdır.
  • Reklam yöneticisi menüsü seçilmelidir.
  • Ardından açılan sayfada yeni reklam oluşturmak için bir oluştur butonu bulunmaktadır ve ona tıklanmalıdır.
  • Önce farkındalık, sonra da bilinirlik seçilmelidir.
  • Bilinirlik başlığının altında marka bilinirliği bulunmaktadır. Marka bilinirliğine tıklandığında bir kampanya adı yazılması istenmektedir.
  • Kampanya adı oluşturulduktan sonra devam butonuna tıklanmalıdır ve hedef kitle oluşturulmalıdır. Hedef kitle oluşturulurken, hedeflenebilecek en geniş topluluk baz alınmalıdır. Kaydedilen bir hedef kitle kullanılabileceği gibi; konuma, yaşa, cinsiyete, konuşulan dile ya da bazı demografik bilgilere göre özel hedef kitle de belirlenebilmektedir.
  • Ardından verilecek olan reklamın nerelerde gösterilmesi istendiği belirlenmelidir.
  • Verilen reklam ile ilgili harcanacak bütçe belirlenebilmektedir ve bu bütçe için bir üst limit konulabilmektedir.
  • Ayrıca reklamın hangi tarihte başlayıp hangi tarihte sonlanacağı da belirlenebilmektedir.
  • Reklamla ilgili bütün detaylar belirlendikten sonra kimlik bölümünden Facebook hesabı seçilmelidir ve sonrasında reklamda gösterilmesi istenen görseller, videolar eklenerek reklam oluşturulmalıdır. Reklamın son halinin görülebilmesi de mümkün olmaktadır. Facebook pazarlama stratejileri içerisinde en çok tercih edilen ve geri dönüş alan marka bilinirliği reklamlarıdır.
5

Markalar İçin Facebook Pazarlama Stratejileri

Markalar için Facebook pazarlama stratejileri; marka bilinirliğini arttırmak için verilen reklamlar, yapılan paylaşımların özgün olması, markanın geçmişine ait detayların belirtilmesi ve hedef kitlenin ilgisini çekebilecek içeriklerin kullanılması gibi stratejilerdir. Bu stratejilerin yanı sıra markaların paylaşımlarını belirli periyotlarda yapmaları da önem taşımaktadır.

Sending
User Review
5 (1 vote)

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here